peníze

Srovnání parametrů VPN Proxy One Pro x Private Internet Access: Která VPN vyhrála?

Kterou z těchto VPN vybrat: VPN Proxy One Pro, nebo si předplatit Private Internet Access? U obou VPN jsme porovnali parametry, spravedlivě je obodovali a výsledek je 5,4/10 ku 8,8/10.

více v článku...

Rychlost připojení VPN Proxy One Pro – Private Internet Access, která z nich je vyšší?

Rychlost stahování (download) a nahrávání (upload) dat je asi nejdůležitější parametr, platí to i o VPN Proxy One Pro a Private Internet Access.

Průměr měření downloadu u první z testovaných dosáhl hodnoty 27 Mb/s, druhá testovaná VPN stahovala data průměrnou rychlostí 101 Mb/s. VPN Proxy One Pro byla o 74 Mb/s pomalejší oproti Private Internet Access.

Naměřený upload VPN Proxy One Pro jsme naměřili 3 Mb/s. PIA dosáhla rychlosti 91 Mb/s, kvůli tomu je o 88 Mb/s rychlejší.

Třetí parametr (rychlost odezvy) byl u první testované VPN 236 ms. U druhé Private Internet Access jsme naměřili průměrných 11 ms. U rychlosti odezvy je menší hodnota výhodnější, takže VPN Proxy One Pro se projevila o 225 ms horší.

Výsledek VPN Proxy One Pro – Private Internet Access zatím je 3 /10 – 7/10.

Povede se Proxy One Pro VPN přehrávat seriály z Netflixu?

Dostatečná rychlost je klíčová pro odblokování zahraničního Netflixu, VPN Proxy One Pro tuto funkci umí. U většiny VPN se stačí připojit a zvolit zemi, PIA odemknout Netflix zvládne.

VPN lze použít také pro odblokování videí běžně na YouTube blokovaných, přičemž, PIA takovou dovednost zvládá. Porovnávaná VPN funkci odblokování YouTube videí má.

Dobrá VPN by měla podporovat také MultiHop připojení, ochranu před únikem DNS a blokování trackerů. Kupříkladu Proxy One Pro VPN nabízí ochranu před DNS úniky a Private Internet Access například poskytuje whitelist.

V hodnocení funkcí je celkové skóre 9 /10 versus 10/10.

Překoná konkurenci VPN Proxy One Pro v počtu serverů a zemí?

Málo serverů se může negativně projevit v rychlosti, VPN Proxy One Pro nabízí 7 serverů, v nabídce PIA jsme našli 35 400 serverů. První z dvojice VPN tak nabízí o 35393 méně .

Dalším důležitým parametrem je počet zemí, který u PIA dosahuje počtu 78. Druhá srovnávaná VPN nabízí 7, tedy o 71 méně. V tomto měření sil tak prohrává .

Prověřte si také počet současně připojitelných zařízení, kterých Proxy One Pro VPN umí 5. PIA povoluje současně připojit 10 zařízení. Kompletní přehled parametrů si přečtěte v článku VPN zdarma.

Které platformy umí VPN Proxy One Pro a které nabízí Private Internet Access?

Jedním z první parametrů VPN, na které byste měli koukat, jsou podporované platformy, VPN Proxy One Pro zvládá systém Android a připojí přístroje na systému iOS. Druhá VPN PIA systém iOS zabezpečí, zařízení se systémem Android umí ochránit.

Provoz VPN se řídí zákony země, kde má společnost sídlo, což platí také o sdílení informací o provozu se státními orgány. VPN Proxy One Pro je registrována v Japonsku. Společnost provozující druhou z porovnávaných VPN má sídlo v USA.

Program VPN Proxy One Pro není k mání v českém jazyce, Private Internet Access česky taky lokalizována není.

V hodnocení platforem dosáhla VPN Proxy One Pro bodového součtu 6/10 a PIA má 10/10.

Předplatné VPN Proxy One Pro x PIA

Private Internet Access lze pořídit již za 44 Kč měsíčně, druhou z VPN můžete mít od 123 Kč měsíčně. Výsledné hodnocení za poměr cena/funkce je 2/10 pro první z porovnávaných VPN a 7 /10 pro tu druhou.

Další články autora

- Advertisement -pr clanky

Mohlo by Vás zajímat